Tips voor hoortoesteldragers in de zomer

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 11:42

De temperaturen lopen op en we zoeken steeds vaker verkoeling op het strand of langs het water. We smeren ons goed in als we in de zon gaan liggen en het warme weer zorgt er ook voor dat we meer zweten. Dit allemaal kan effect hebben op je hoortoestel. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips om op de warme zomerdagen je hoortoestel extra te beschermen. 

Denk aan reserveonderdelen!

Wanneer je de zon gaat opzoeken wil je natuurlijk een ontspannen en gezellige tijd beleven. Dit kan moeilijk zijn als je niet goed kunt horen of je gehoorapparaat niet naar wens functioneert. Daarom adviseren we om altijd reserve onderdelen voor je hoortoestel mee te nemen! Denk hierbij aan batterij gehoorapparaat 312, maar ook een oorsmeerfilter. 

Pas op in de hete zon! 

Wanneer je je hoortoestel niet draagt, probeer hem dan altijd uit direct zonlicht te houden. Dit is heel belangrijk! Let erop dat je het toestel niet op plekken achterlaat die heel warm worden, zoals op de vensterbank of in de auto. In extreme hitte kan de kunststof buitenkant van een hoortoestel namelijk vervormen. 

Blijf uit de buurt van (zout)water 

Vooral oudere hoortoestellen zijn nogal gevoelig voor waterschade. Als je een ouder model hebt, wees dan extra voorzichtig. Zorg dat je het hoortoestel op tijd uit doet, voordat het water je om de oren vliegt. Moderne hoortoestellen zijn IP68 gecertificeerd. Dit houdt in dat een hoortoestel dertig minuten lang bestand is tegen water tot een diepte van anderhalve meter. toch is het altijd beter om je toestel droog te houden. Vocht kan de batterijen aantasten en de werking van je hoortoestel beïnvloeden. Voorkomen is beter dan genezen.. toch? 

Vaker reinigen 

Hoortoestellen zijn gemaakt voor alle dagelijkse situaties en activiteiten. Daar hoort natuurlijk ook zweten bij. Hoortoestellen zijn wel degelijk bestendig tegen zweetdruppels, maar we zweten een stuk meer in warm zomerweer. Daardoor kan er condensatie optreden in het hoortoestel. Het is daarom belangrijk om je hoortoestel vaker te reinigen. Bacteriën houden namelijk van warme en vochtige plekken en vermenigvuldigen zich dan snel. Het schoonmaken van het hoortoestel op warme dagen doe je al heel eenvoudig met desinfecterende doekjes. Zorg er tevens voor dat je later op de dag of avond het hoortoestel goed laat drogen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.